Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 336 2675

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

A terhesség 9 hónapja alatt különös figyelmet kell fordítani a szájhigiéniára, mivel ebben az időszakban nagyobb az esélye a különböző fogbetegségek kialakulásának a fokozott hormontermelődés miatt. Főként a várandósság 2. és 8. hónapja között kell ügyelni a fogápolásra, amikor nagy eséllyel alakulhat ki az úgynevezett terhességi ínygyulladás.

A kezeletlen ínygyulladás további problémához, akár fogágybetegséghez vezethet, amit kizárólag a fogorvosi kezeléssel és rendszeres szájápolással lehet gyógyítani.

Azoknál a kismamáknál, akiknél korábban is fennállt a fogágybetegség, azoknál a terhesség alatt tovább súlyosbodhat ez a probléma. Ha a fogágybetegséget nem kezelik időben, akkor könnyen elveszíthetik az érintett fogat.

A terhesség ideje alatt fokozott ösztrogén és progeszteron termelés következtében növekszik a vérátáramlás, ezért az íny vérbővé, duzzadttá válik, fokozódik a reakciója a lepedékben. Ezért fontos, hogy minden étkezést követően mossunk fogat, de minimum kétszer (reggel és este).

Az esti fogmosást, semmiképpen se hagyjuk ki, ugyanis éjszakára lecsökken a nyáltermelés, nincs, ami lemossa a fogakat, semlegesítse a savas kémhatást. A kezeletlen ínygyulladás következtében fogágybetegség alakulhat ki. A fogak tartószerkezete elpusztul, a fogak meglazulnak, és idővel ki is eshetnek.

Tudományos kutatások eredményei bizonyítják, hogy a kismamák fogágybetegsége koraszülést okozhat. A fogágybetegségben szenvedő kismamáknál háromszor nagyobb a valószínűsége a koraszülésnek. Ezért fontos a kismamák szűrése.


Visszahívást kérek


Teleki Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem